Taxatie

Zet me met een blinddoek voor de brievenbus en ik zeg u wat er in de woning aanwezig is!

Taxeren is het inschatten van de waarde van een object. Obelisk Inboedelbeheer werkt uitsluitend met ervaren en erkende taxateurs. Daarnaast is het belangrijk voor u te weten dat wij op uurbasis werken en geen provisie en bemiddelingskosten vragen.

Als geen ander weet Obelisk Inboedelbeheer welke objecten in de woning een speciale waarde vertegenwoordigen. Het kan gaan om een schilderij van een bekende meester, mooi zilverwerk, juwelen, antiek of een vleugel. Maar het kan ook gaan om het poëziealbum van oma, deze vertegenwoordigt een hoge emotionele waarde.

Voor al deze objecten hebben wij de juiste taxateur en indien gewenst een goede afzetmarkt.

Naast de zaken waar we eigenlijk allemaal aan denken om te worden ingebracht bij een veiling staan er in een woning ook nog vaak spullen als een bankstel of een wasmachine. Ook deze ‘niet-veiling’ goederen kunnen getaxeerd worden om vervolgens ook hier een goede afzetmarkt voor te vinden. Dankzij onze jaren lange ervaring en opgedane kennis kan Obelisk Inboedelbeheer terugvallen op een wereldwijde afzetmarkt voor de verschillende goederen uit de inboedel en de juiste taxateurs inschakelen.